گت بلاگز اخبار پزشکی ارتباط دیابت زودهنگام با بیماری قلبی و سکته

پژوهشگران استرالیایی در بررسی اخیر خود دریافتند سن مبتلا شدن به دیابت با بیماری قلبی و سکته، ارتباط مستقیم دارد.

عبارات مهم : دیابت

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال نیوز تودی، پژوهشی که به تازگی انجام شده، ارتباط جالبی میان سن افراد مبتلا به دیابت و خطر بیماری قلبی، سکته و فوت و میر در اثر سرطان کشف کرده است.

سنی که فرد در آن، مبتلا به دیابت تشخیص داده می شود، به پیشرفت عوامل خطر”متابولیک قلبی”(cardiometabolic) مربوط است.

ارتباط دیابت زودهنگام با بیماری قلبی و سکته

هر چه سن فرد در وقت تشخیص دیابت کمتر باشد، احتمال داشتن اضافه وزن، سطوح کلسترول بد و از دست دادن کنترل سریع تر قند خون، زیاد است.

اکنون قرار است پروفسور “دیانا ماگلیانو” (Dianna Magliano) و پروفسور “جاناتان شاو” (Jonathan Shaw) از “موسسه قلب و دیابت بیکر” (Baker Heart and Diabetes Institute)در استرالیا، رابطه میان سن تشخیص دیابت و خطر بیماری قلبی، سکته و فوت در اثر سرطان را بررسی کنند.

ریسک بالاتر فوت در اثر بیماری قلبی عروقی

پروفسور “ماگلیانو” و گروهش، بعد از بررسی داده های مربوط به 743 هزار و 709 نفر از مردم استرالیا که بین سال های 1997 تا 2011، مبتلا به دیابت نوع دو تشخیص داده شدند، نتیجه گرفتند: ابتلای زودهنگام به دیابت نوع دو و در نتیجه، مدت طولانی تر بیماری، با خطر بالاتر فوت و میر در همه موارد و عمدتا در اثر بیماری های قلبی و عروقی، در ارتباط هستند.

به طور خاص می توان گفت: تشخیص دیابت 10 سال سریعتر از ابتلا، خطر فوت در اثر همه موارد را تا 20 الی 30 درصد و خطر فوت در اثر بیماری قلبی را تا 60 درصد بالاتر برد. این نتیجه های هم در مورد مردان و هم زنان صدق می کرد.

ارتباط دیابت زودهنگام با بیماری قلبی و سکته

همچنین، این بررسی نشان داد که فوت در اثر سرطان، در کسانی که در سنین پایین تر مبتلا به دیابت تشخیص داده شدند، پایین تر بود.

پژوهشگران افزودند: کسانی که در خطر بالای گسترش دیابت هستند، باید مورد تشخیص و بررسی قرار گیرند تا بتوانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد و از دیابت پیشگیری کنند یا آن را به تاخیر بیندازند.

واژه های کلیدی: دیابت | ارتباط | بیماری | مبتلا شدن | اخبار پزشکی